October 19, 2012

Lasitehtaan lapsoset

Lapsuuden kotini naapurit omistavat vanhan Kalliokosken lasitehtaan aikaisen talon, josta erittäin ystävällisesti antoivat minun ottaa entisöitäviksi kaksi vanhaa tuolia (ja monta muutakin ihanuutta).


Tässä kunnossa tuolit olivat, toinen oli saumoistaan rakoileva ja huojuva, toinen vähän paremmassa kunnossa, mutta istuimet oli molemmissa likaiset ja rispaantuneet, ja maalia  paksut kerrokset.Eli ei muuta kuin tuolit palasiksi ja raaputtamaan maalia pois.


Tässä näkyy tuolin alkuperäinen petsattu antiikki ruskea sävy, sen jälkeen ollut vihreä ja sittemmin valkoinen.


Kaiken raaputtelun, hionnan, uudelleenkasaamisen, petsauksen, vahauksen ja penkin uuden pehmustamisen ja verhoilun jälkeen tuolit näyttävät tältä.


Selkänojassa on ilmeisesti tarkoitus olla myös verhoilua. Ehkä toteutan senkin jossain vaiheessa. Tämä oli muuten ihka ensimmäinen verhoilu työni!

2 comments :

  1. Kauniit tuli entisöitynä. Tuo kangas on niin nätti ja tuolit muutenkin houkuu entisaikaa.

    Sulla on muuten sanavahvistus tässä päällä, semmoinen sanahirviörimpsu, voisit poistaa sen, olis helpompi kommentoida. Aina ei edes nuo kirjaimet kerralla mene oikein ja joutuu uudestaan ja uudestaan niitä näpyttelemään jos haluaa kommenttia heittää. Ellei sulla tarkoituksella ole tuo sanavahvistus..:)

    ReplyDelete
  2. kiitos huomiosta, en ollut moisesta tiennytkään :)

    ReplyDelete