September 11, 2012

Puupölyä

Opiskelen tosiaan viimeistä vuotta puusepäksi. Puun kanssa työskentely kulkee meillä suvussa, ja on tullut pikku tytöstä asti roikuttua iskän mukana verstaalla. Yhteis haussa tein kämmin ja valitsin vahingossa teollisen linjan artesaanin sijaan, eli teolliseksi tässä ollaan valmistumassa. Hauskaa sinänsä etten ikinä tahdo tehdas töihin, ja olenkin aiheuttanut opettajalle varmaan useita päänsärkyjä ja harmaita hiuksia tehden aina vähän oman mielen mukaan, eli kaikkea mahdollisimman epäteollista.

Tässäpä muutama alusta alkain itse suunniteltu ja toteutettu huonekalu:

Ihka ensimmäisen omasta päästä tulleen tuotoksen tein ensimmäisen kouluvuoden lopulla häälahjaksi ystävilleni. Valmiista tuotteesta ei tullut sitten otettua valitettavasti kuvaa, mutta ainakin kuvat osista.

Toka vuoden alussa tein osat tähän laatikkoon, josta oli ideana tulla piianpeili, mutta sitten totesin etten tarvitse enempää peilejä ja siitä tulikin vain laatikko, jonka kokosin nyt syksyllä ja se on nyt odottelemassa maalausta ja vedintä.Tilaustyönä tuli tehtyä sängyn jalat opettajalle. Näitä en olekkaan nähnyt pintakäsiteltynä.Keväällä viimoisena päivänä tehtiin koululla suur-siivous ja roskikset oli täynnä hyvää puutavaraa, joista päätin että tarvii vielä jotakin tehdä viimeisen 2h aikana, joten tein maustehyllyn.Uusimman projektin runko valmistui viime viikolla. Elikkäs kampauspöydän jakkara, josta löytyy mm. ensimmäiset sorvaamani jalat (tai ylipäätään ensimmäistä kertaa olin sorvin äärellä). Tämäkin odottaa maalausta, ja tietysti istuinta, jonka teenkin vasta ensi jaksossa kun alkaa verhoilun opettelu.Tämän hetkinen projekti ei vielä näytä juuri miltään, mutta toivotaan että siitä syntyy vielä jotain kivaa... :)Voih miten kovasti haluaisinkaan iki-oman verstaan...

No comments :

Post a Comment